Vereniging Oud Oegstgeest

Index

Nieuwsbrieven van de Vereniging Oud Oegstgeest

Een overzicht van eerder uitgegeven nieuwsbrieven. Recente nieuwsbrieven zijn als PDF beschikbaar, oudere alleen als tekst.

VOO nieuwsbrief Nieuwsbrief 56

mei 2014

Aan de leden van de Vereniging Oud Oegstgeest waarvan het email adres bij de vereniging bekend is

Deze email betreft:

1) 21 mei Algemene Ledenvergadering en lezing over Oud-Poelgeest. Een herinnering

2) 21 mei Publieksmiddag archeologische opgravingen in Nieuw Rhijngeest

3) 22 mei eveneens een bezoek aan deze opgravingen maar georganiseerd door Erfgoedhuis Zuid-Holland

4) 20 juni Excursie door de VOO naar museum “De Zwarte Tulp” te Lisse. Een herinnering

Beste Leden,

1) Ter herinnering:

Op woensdag 21 mei om 20:00 uur houdt de VOO de Algemene Ledenvergadering in de zaal van Rivierduinen aan de Endegeesterstaatweg 5 te Oegstgeest.

U heeft reeds per post een uitnodiging ontvangen samen met diverse andere stukken. Zie www.oudoegstgeest.nl voor meer informatie.

Let op, in de papieren uitnodiging is abuisievelijk een ander adres van Rivierduinen genoemd.

Na afloop van de vergadering zal Freek Lugt, ons allen zo bekend van zijn vele bijdragen aan “Over Oegstgeest” en andere publicaties over de geschiedenis van Oegstgeest en Leiden, een lezing houden. Hij werkt momenteel aan een boek over de geschiedenis van Oud Poelgeest. In de lezing zal hij daaruit een voorproefje geven onder de titel “Nieuwe feiten over een oud kasteel”.

2) Op dezelfde dag ‘smiddags organiseert de Leidse Universiteit een bezoek aan de opgravingen in Nieuw Rhijngeest, achter museum Corpus.

Publieksmiddag Onderwijsopgravingen Oegstgeest: 21 mei 2014 van 13:30 tot 16:30 uur, Toegang gratis. Volgens de ons beschikbare informatie is geen aanmelding vereist.

Kom kijken naar de sporen en vondsten van een vroegmiddeleeuwse nederzetting.

Kijk voor meer informatie op facebook met als zoekterm “opgravingen Oegstgeest”.

3) Een dag later, 22 mei 2014 organiseert het Erfgoedhuis Zuid-Holland een bezoek aan dezelfde opgravingen te Oegstgeest.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.erfgoedhuis-zh.nl bij het onderwerp “Inspiratiedag Archeologie en Publiek”. Het betreft een combinatie van ‘smorgens een bezoek aan de opgravingen in Oegstgeest en ‘smiddags een bezoek aan Leiden. De kosten zijn 30 euro. Aanmelden via www.erfgoedhuis-zh.nl voor 14 mei.

4) Herinnering: Op vrijdag 20 juni organiseert de Vereniging Oud Oegstgeest voor de leden een excursie naar museum “De Zwarte Tulp” te Lisse.

Kijk voor meer informatie en aanmelding of op www.oudoegstgeest.nl of in de stukken die onlangs per post zijn rondgestuurd.

met vriendelijke groet

Chris Wolff

Bestuurslid en webmaster

© Vereniging Oud Oegstgeest 2017