Evenementen

Lezingen, excursies, vergaderingen en wat dies meer zij

U vindt hier alleen toekomstige evenementen. Verslagen over evenementen uit het verleden vindt u onder 'nieuwsarchief'.

Lezing ter inleiding op het Open Monumenten & Osger Weekend

23 augustus 2017

​Op woensdag 23 augustus houdt de VOO een lezing ter inleiding op het Open Monumenten & Osger Weekend. Het weekend zelf is op 9 en 10 september en heeft als thema “Boeren, burgers en buitenlui”.

De bijeenkomst op 23 augustus is in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg en begint om 20u00. Eerst zal het programmaboekje voor het weekend worden aangeboden aan de burgemeester en de Oegstgeester bevolking en daarna volgt de lezing.

Die zal gegeven worden door de heer André van Noort en gaan over boeren en boerderijen, om zo het thema van dit jaar “Boeren, burgers en buitenlui” speciaal onder de aandacht brengen.

De heer Van Noort is geboren en getogen Warmonder en sinds 2000 als archivaris werkzaam bij Erfgoed Leiden en Omstreken (voorheen Regionaal Archief Leiden). Daar houdt hij zich vooral bezig met dienstverlening aan onderzoekers en het toegankelijk maken van historische archieven. Daarnaast is hij ruim vijftien jaar (2001 - 2017) voorzitter van het Historisch Genootschap Warmelda geweest